Замовити зворотній дзвінок

Забронювати столик

(пусто)
 

Служба доставки!

Корчма на телебаченні RTVI

Екскурсія в подарунок!

Меню на вашій мові!

Віртуальний тур по ресторану

Пасьянс




ГРИБНИЙ СЕЗОН

Предыдущая запись     Следующая запись
ГРИБНИЙ СЕЗОН

Гриби «живуть» вже більше 400 000 000 років, вони різноманітні і є дуже поширеними по всій землі. Дані плодові тіла настільки різні, що тільки за попередніми підрахунками їх кількість досягає 100 000.

Найбільш раніше згадку про гриби знаходили у єгипетських гробницях у Фівах. Виходячи з розкопок, деякі гриби в їжу вживали здавна. Наприклад, «цезарский гриб», особливо цінується в Римської імперії. Звичайні люди не сміли вживати ці гриби, їх подавали лише до столу правителя. Але цезарів давно вже немає, а ці чудові рослини, як і раніше, є цінним харчовим продуктом. Чому? Можливо, це пояснюється тим, що протягом багатьох століть царство грибів показало дивовижну живучість. Деякі з них не схильні до впливу навіть льоду і снігу, наприклад зимовий опеньок, зростаючий з листопада по квітень.

Гриби можна зустріти практично на протязі всього року. Однак найбільший пік припадає на кінець літа і осінь. В одній легенді говориться, що це дітище лісів. Почасти це вірно, оскільки близько 70% всіх грибів росте виключно в лісах на території усіх континентів.

Склад

У складі грибів є азотисті сполуки, в тому числі білки. Їх в грибах міститься більше, ніж у яйцях, м'ясі, горосі. У різних видах грибів кількість білкових сполук різна. Наприклад, у дощовику гігантському міститься білка 6,5 % від сирої маси, а в білому грибі - 4,6 %, в підберезовику - 3,9 %.

Розподіл білків у грибах також нерівномірний: у капелюшках - більше, в ніжках - менше. Крім білків, у складі грибів є жири (1-6 %), жирні кислоти, екстрактивні речовини, ензими, більшість мікроелементів і багато вітамінів.

З вуглеводів гриби містять глікоген (тваринний крохмаль) і цукру, додають їм солодкуватий смак. Цукру більше в трубчастих грибах: білі, підосичники, підберезники, маслюках. Розподіл також нерівномірне: у ніжках - більше, в капелюшках - менше.

Калорійність грибів

Калорійність грибів становить від 9,1 ккал (у чернушек) до 34 ккал (у білих грибів) на 100 г ваги, тобто за поживністю вони приблизно рівні хліба, фруктів і овочів. Але не це головне в грибах!

По-перше, вони вносять різноманітність в наше меню, по-друге, у складі грибів є амінокислоти, необхідні для підтримки життєдіяльності людини, і, по-третє, забезпечують наш організм вітамінами і мінеральними речовинами. Не слід забувати і про величезну користь тихого полювання, коли відбувається спілкування людини з природою!

Корисні властивості

Гриби корисні як для організації повноцінного харчування, так і для використання в ряді випадків для зцілення від хвороб - за своїм складом і властивостями вони унікальні. Народна медицина вважає їх найкращими ліками, яке лікує все, навіть рак.

В якості продуктів гриби складають конкуренцію м'яса за вмістом білка. У деяких грибах вітаміну B більше, ніж у зернових культурах. Грибний лецитин перешкоджає відкладенню холестеринових бляшок. Гриби покращують травлення, чудово очищають організм від шлаків.

Запрошуємо Вас скуштувати широкий асортимент грибів і вибрати кращі на Ваш смак гриби в ресторані «Корчма «Тарас Бульба».

Рекомендована блюдо: АСОРТІ З ГРИБІВ.

Рекомендуемые прочитать

День Тетяни у Корчмі
Нам 18 рокiв!!!
Традиційні страви - Деруни
МАСЛЯНА
Святкування Трійці
Вход