Замовити зворотній дзвінок

Забронювати столик

(пусто)
 

Служба доставки!

Корчма на телебаченні RTVI

Екскурсія в подарунок!

Меню на вашій мові!

Віртуальний тур по ресторану

Пасьянс




«Кава має бути чорною як пекло, сильною як смерть, солодкою як любов» — турецька приказка

Предыдущая запись     Следующая запись
«Кава має бути чорною як пекло,  сильною як смерть, солодкою як любов» — турецька приказка

Слово кава тепер означає не тільки напій. Воно має безліч застосувань і трактувань. Вживається всюди, всіма і постійно.
Кава - це перерва, кава - це ділова зустріч, кава - це побачення, кава - це... Кава - це все. Кава відноситься до тих напоїв, які люблять і п’ють майже всі. Більшість людей починають свій день з чашечки кави, а деякі п’ють її впродовж всього дня.
Важко визначити, де вперше з’явився цей напій, але існує думка, що його почали пити в провінції Ефіопії Кафа – звідси й походить назва.
За свою більш ніж тисячолітню історію кава обійшла всі країни і континенти, побувавши на сніданках як у сильних світу цього, так і простих обивателів. У 1995 році кава стала найпопулярнішим напоєм в світі. Більш ніж 400 мільярдів чашок випивається щорічно. Більш того, це – товар, що стоїть другим у світі після нафти.
Каву на Україні п’ють вже більше трьох століть. Вперше цей напій з’явився в Києві в кінці сімнадцятого століття. Цю традицію в Київ привіз шотландець Патрік Гордон, який деякий час був комендантом Києва.
Більшість вчених сходяться на тому, що кава може підвищити працездатність, зняти втому і стимулювати розумову діяльність. За все це відповідає кофеїн, який покращує кровопостачання головного мозку. У чашці кави його зміст приблизно 90-150 мг. Крім того кофеїн знижує апетит і збільшує загальний обмін речовин, що сприяє розпаду жирової тканини.
З ботаніки
Кава належить до сімейства маренових. Прорастає у тропічній кліматичній зоні та досягає від 3 до 12 метрів висоти. Віддає перевагу температурі між 15 та 25 С? та вологості, полюбляє горбисту місцевість при розташуванні між 600 та 1000 метрами, що збагачена азотними речовинами, калієм та фосфором, особливо вулканічного походження.
Крім кави ліберіка, яка використовується для створення гібридів та прищеплювання, є ще 2 види кави, що застосовуються для приготування напоїв.
Кава арабіка
Представляє 75% всесвітньої продукції та надає маленькі, плоскі та подовжені плоди мідно-зеленого кольору. З неї ми отримуємо повноцінний напій з інтенсивним ароматом та насиченим смаком. Найбільш відомі різновиди: Moka, Columbia, Costarica, Guatemala, Maragogipe.
Coрт кави, виготовленої в Бразілії, має назву „бразильської”. Ця країна все ще залишається головним виробником кави. При цьому кава, виготовлена на Півдні та в центрі Америки та на близьких островах (Гаїті, Санто-Домінго), визнана „м’якою”.
Кава робуста
В абіогенезі ця рослина, стійка проти паразитів, швидко розвивається і може легко перевищити метрову висоту. Плоди неровні та округлі, колір зерен може змінюватися від бежевого до сіро-зеленого. На робусту припадає 25% світової продукції. Вона розповсюджена в Азії, Африці та Індонезії.
З неї ми отримуємо м’якіший напій, спроможний зберегти типовий аромат свого місцевого походження. Така кава містить більше кофеїну.

Рекомендуемые прочитать

Війна війною, а обід за розкладом!
Нам 18 рокiв!!!
Грудень
РIЗДВЯНИЙ ПIСТ
Свiтлого Великодня!
Вход