Замовити зворотній дзвінок

Забронювати столик

(пусто)
 

Служба доставки!

Корчма на телебаченні RTVI

Екскурсія в подарунок!

Меню на вашій мові!

Віртуальний тур по ресторану

Пасьянс




Традиційні страви - Банош - Гриби - Шкварки - Каша

Предыдущая запись     Следующая запись
Традиційні страви - Банош - Гриби - Шкварки - Каша

Банош
З цією українсько стравою пов'язана одна легенда. Не було води і дружина пастуха приготувала кашу з того, що було під рукою і нагодувала чоловіка на ім'я Банош. - Їж Банош, їж, примовляла вона, поки чоловік наминав за обидві щоки надзвичайно смачну, наваристу кашу зі сметани і кукурудзяної муки. Були присутні в той момент в каші шкварки, гриби, цибуля, бринза або інші інгредієнти, то невідомо. Але чутки про чудесне, ситне блюдо швидко рознеслися по окрузі, і каша дружини банош стала справжньою національною стравою, успішно «доживши» до наших часів і практично не змінилася.
Легенди легендами, але все виявилося набагато прозаїчніше. Йдучи в долину з отарою на багато днів, пастухи варили і їли банош замість хліба, який просто не було де випікати. А зробити з молока сметану з бринзою і назбирати грибів не становило труднощів.
Рецепт баноша простий і готується в три заходи. Гриби, шкварки і каша.

Гриби
.
Вершкове масло розтоплюємо в глибокій сковорідці. Засипаємо дрібно нашинкованнимцибулею і Обсмажуючи до золотистого кольору. Масла відразу можна покласти побільше, тому що наступним інгредієнтом на обжарку підуть гриби. Тушкуємо, солимо, перчимо, додаємо 2-3 столові ложки сметани і трохи кропу. Грибний соус готовий.

Шкварки
.
Приступаємо до шкварками. Найсмачніші шкварки виходять із самої «брудної» частини кабанчика. Його пуза). Беремо шматок товщиною в руку і довжиною з лікоть і нарізаємо скибочками. Смажимо на сковорідці. Потім додаємо трохи буженини та цибулю. Вийдуть шкварки по-гуцульськи.

Каша
.
Один літр домашньої сметани виливаємо в казанок. Варимо і додаємо кукурудзяної крупи. На літр сметани, двісті-двісті п'ятдесят грам. Постійно помішуючи, всипаємо, щоб борошно не збивалася. Залишається дочекатися, коли масло відокремиться від сметани і вийде на поверхню. Після чого відразу зняти з вогню.
Все готово. Висипати на тарілки і щедро посипати бринзою шкварками і грибами. Бажано в такий от послідовності.
Сьогодні без баноша на Україні не обходиться жодне поважає себе заклад ресторанного типу. На честь баноша проводять навіть фестиваль. Існують особливі правила і традиції приготування справжнього баноша. Кошторис має бути домашньою триденної витримки і зберігатися в погребі. При додаванні кукурудзяного борошна помішувати дерев'яною ложкою і в одну сторону за годинниковою стрілкою. Банош повинні готувати тільки чоловіки і в сьогоденні чавунному казанку, щоб страва не пригорає і було смачним. І найголовніше, весь процес приготування повинен проходити на природі, на справжньому багатті. Саме тоді ви спробуєте справжній банош і дізнаєтеся його справжній смак.

Рекомендуемые прочитать

День Тетяни у Корчмі
Новорiчнi застiлля у Корчмi!
РIЗДВЯНИЙ ПIСТ
День закоханих у Корчмі
Млинцеве меню
Вход