Замовити зворотній дзвінок

Забронювати столик

(пусто)
 

Служба доставки!

Корчма на телебаченні RTVI

Екскурсія в подарунок!

Меню на вашій мові!

Віртуальний тур по ресторану

Пасьянс




Традиційні страви - Деруни

Предыдущая запись     Следующая запись
Традиційні страви - Деруни

Наші Дерунчики
Деруни (драники, драчаники, терчаники) користувалися великою популярністю у народній кухні, особливо у північних районах України. Сиру картоплю терли на тертушці, зливали зайву рідину, додавали ложку-дві білого борошна чи картопляного крохмалю, яйце, терту сиру цибулину, ретельно розмішували і смажили оладки на олії чи смальці. У деруни іноді клали начинку — у м'ясоїд сир із сирим яйцем або січене м'ясо (варене, а то й сире), у піст — підсмажені на олії з цибулею гриби або просто смажену цибулю.

Віддавали перевагу дерунам із сметаною або ряжанкою. Іноді додавали білий сметанний соус із підсмаженою цибулею та грибами, заправлений підсмаженим борошном. Нерідко готові деруни (переважно без начинки) складали у макітру чи горщик, заливали сметаною і ставили у гарячу піч.

Споживали цю смачну й корисну страву на сніданок або вечерю, найчастіше — у неділю. Деруни і нині є улюбленою повсякденною стравою.

Рекомендуемые прочитать

Історія української вишиванки
Школа маленьких кухарів
ГРИБНИЙ СЕЗОН
Купальська ніч і Купальські вогні
День Тетяни у Корчмі
Вход