Замовити зворотній дзвінок

Забронювати столик

(пусто)
 

Служба доставки!

Корчма на телебаченні RTVI

Екскурсія в подарунок!

Меню на вашій мові!

Віртуальний тур по ресторану

Пасьянс




Їжте сало і будьте здорові

Предыдущая запись     Следующая запись
Їжте сало і будьте здорові

В арсеналі національної кухні українців чи не найперше місце займає сало. Його популярність завжди була настільки велика, що воно стало однією зі складових української культури. Саме з цим продуктом нас часто асоціюють в світі. Фольклорне забарвлення надає темі сала безліч народних пісень і гуморесок , які з ним пов'язані. Однак слід зауважити, що воно стало українською гордістю завдяки не тільки своїм смаковим якостям, але і корисним властивостям. Свине сало, зокрема, відоме своїми цілющими властивостями. Це підтверджує багато наукових досліджень. Так,  у салі міститься рідкісний вітамін F, який відповідає за зміцнення судин, а також  поліненасичена арахідонової кислота, яка не зустрічається в рослинних жирах , але необхідна для зміцнення серцевого м'яза і поліпшення роботи головного мозку. Від арахідонової кислоти залежать також імунні реакції організму. Сало має антиракові властивості і виводить з організму токсини. Багатий наш національний продукт такими вітамінами, як А, Е, Д, каротином і мікроелементом селеном. А в зимовий час наш організм відчуває особливу потребу в цих вітамінах.
Найкраще сало їсти вранці, тоді ми, крім корисних речовин, отримаємо потужне енергетичне підживлення. Сало посилює відходження жовчі, яка накопичується в організмі за ніч, тим самим сприяючи його очищенню. Як це не парадоксально, воно нормалізує рівень холестерину, добре засвоюється і не навантажує при цьому печінку. З'їдений перед застіллям шматочок сала сповільнює всмоктування алкоголю та сп'яніння. Сало з алкоголем добре поєднується, тому що спиртне допомагає швидкому перетравлюванню жиру і розкладанню його на компоненти.
Від самого сала не гладшають, якщо тільки не вживати його в надмірних кількостях. Їжа, приготована на свиному жирі, корисніша, ніж та, скажімо, що приготовлена на рафінованій рослинній олії. Найкорисніше солоне або ж мариноване сало. Денною нормою дорослої людини можна вважати 9-12 г , але не більше, тоді від нього буде тільки користь. Сало використовують як лікарський засіб широкого спектру дії, зокрема, при зубному болю. Для цього невеликий його шматочок слід прикласти до хворого зуба на півгодини.
При травмах суглобів також допоможе свиний жир, змішаний з сіллю.Цю зігріваючу суміш накладають під щільну пов'язку, що послабити біль і прискорити одужання.
Сало має здатність захищати шкіру. Для того, щоб захистити її від холоду та вітру, потрібно змастити салом відкриті місця. Любителям поніжитися на сонці свиний жир теж згодиться. Він допоможе рівно засмагнути, не отримавши при цьому сонячних опіків.
Вживання сала в розумних межах - надзвичайно ефективна противірусна профілактика, особливо взимку. Значно посилюються його властивості в поєднанні з часником. Часник, в свою чергу, також містить ряд корисних для організму речовин. Це фітонциди, що мають властивість вбивати бактерії або пригнічувати їх розвиток. Часник ще називають природним антибіотиком, він корисний у профілактиці як ГРВІ, так і онкозахворювань. Багатий часник вітамінами С і РР, а також кверцетином, біофлавоноїдом, який розріджує кров і перешкоджає виникненню тромбів. Крім того, так само, як і сало, він знижує рівень холестерину в крові.
Покуштувати національний продукт в його кращому вигляді ви зможете в «Корчмі  Тарас Бульба». У нас сало подають з часником, квашеними огірками, капустою, а також зі скибочками житнього хліба. До цього ви можете замовити доброї горілки або наливки. В атмосфері затишної української хати, яка панує в «Корчмі», пропонуємо вам насолодитися найкращим українським салом!

Рекомендуемые прочитать

Червень
Березень
Свята на липень
День закоханих у Корчмі
"Великоднiй кошик вiд Тараса"
Вход